Sfaturi utile despre folosirea polizoarelor electrice

Sfaturi utile despre folosirea polizoarelor electrice
Un dispozitiv foarte des utilizat si la mare cautare, polizorul electric poate indeplini numeroase functii atat timp cat este folosit corect. Multifunctionalitatea lui este data si de faptul ca poate prelucra cu usurinta atat elemente din metal, cat si din piatra sau lemn. Taie, lustruieste, slefuieste, fiind ideal nu doar pentru profesionisti, ci si pentru pasionatii de proiecte de constructii sau bricolaj. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei ca rezultatele pe care le obtii sa fie la inaltimea asteptarilor, iar tu sa fii protejat de orice risc:

Alege modelul in functie de nevoile pe care le ai

La ora actuala, pe piata oferta este atat de vasta incat ar putea cu usurinta sa te induca in eroare. Inainte de a face o achizitie, stabileste in mod clar activitatile pe care urmeaza sa le realizezi cu ajutorul lor si orienteaza-te catre variantele de dimensiune si putere optima pentru aceste proceduri, care sa detina functiile necesare. INGCO este un brand recunoscut care furnizeaza astfel de scule, fiind magazinul de unde iti vei putea cumpara un polizor electric de calitate. In plus, echipa te va ajuta sa iei cea mai buna decizie, facandu-ti recomandari personalizate.

Ai grija ca toate elementele sa fie in perfecta stare

Verifica sursa de alimentare, cablurile, felul in care sunt atasate discurile si sa nu existe urme de deteriorare, in asa fel incat totul sa fie in parametri optimi. Chiar daca lucrezi cu un dispozitiv nu foarte puternic, tot esti predispus la accidente, asa ca mai bine iti iei toate masurile de precautie inca de la inceput.

Nu folosi polizorul in spatii umede sau inchise

Contactul cu apa trebuie evitat pe cat posibil. Stim deja ca alaturarea acesteia cu o sursa de energie electrica este un pericol eminent, dar flama pe care o produce polizorul se accentueaza semnificativ la prima picatura. De asemenea, exista si riscul de scurt circuit sau de electrocutare.
Asigura-te ca nu il folosesti in incaperi inguste si inchise, elimina obiectele inflamabile din jur si ai mereu la indemana un stingator de incendiu, pentru orice eventualitate.

Utilizeaza dispozitivul cu precautie

Dupa ce ai pus detaliile la punct, poti incepe sa faci mici teste, inainte de a te apuca propriu-zis de treaba. Tine-l fix cu ambele maini si incepe actiunea. Materialele trebuie sa fie bine fixate si sa actionezi concentrat, din aproape in aproape, cu maxim de control si precizie. 

Nu neglija importanta echipamentului de protectie

Inainte sa te apuci de treaba, asigura-te ca dispui de toate elementele necesare pentru a te feri de orice risc la care ai putea fi expus. Dincolo de ochelarii speciali care iti protejeaza ochii de flama puternica care se creeaza la polizare, masca, manusile, casca si echipamentele de protectie pentru fata si urechi sunt absolut necesare. In caz contrar, iti asumi un pericol mult prea mare si vei stirbi din placerea procesului de lucru. Tot la INGCO vei gasi si toate aceste articole, astfel incat sa le cumperi la momentul la care iti alegi si un nou polizor electric, pentru a-ti asigura din start kitul complet de lucru.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!