Care sunt echipamentele de protectie necesare atunci cand faci lucrari in casa

Care sunt echipamentele de protectie necesare atunci cand faci lucrari in casa
Echipamentul de protectie este obligatoriu la locul de munca, atunci cand lucrezi in conditii care ti-ar putea pune viata in pericol. Dar, trebuie sa fii constient de faptul ca acasa, cand faci anumite lucrari esti predispus la aceleasi pericole, fapt pentru care echipamentul de protectie este foarte important. Iata ce poate sa cuprinda:
manusi - acestea trebuie purtate atat atunci cand faci activitati simple, cat si mai complicate. Acestea pot proteja si de foc, si de energie electrica, si de zgarieturi si alte pericole, in functie de modul in care sunt realizate. Este important sa te echipezi in corespunzator in functie de ce anume ai de facut.
masca pentru fata - este utila pentru a proteja importriva inhalarii de praf si/sau substante toxice. Mastile pentru substante toxice trebuie sa fie de tipul FFP2 sau FFP3, pentru a fi cu adevarat utile si la micile particule si trebuie sa se fixeze cat mai bine pe fata si sa iti permita sa respiri.
Casca de protectie - acest element de protectie este necesar mai ales atunci ai de facut lucrari de pe urma carora te-ai putea lovi la cap. Daca ai de realizat o constructie, pot sa apara tot felul de situatii neplacute, in care poate sa iti cada ceva in cap (moloz, tencuiala etc.), iar o simpla casca te-ar putea salva de la multe situatii neplacute.
imbracaminte adecvata - intotdeauna trebuie sa ai grija ce imbracaminte porti cand faci diverse lucrari. In primul rand evita hainele foarte largi, cu diferite catarame, care s-ar putea prinde de anumite aparate si sa te ranesti. De exemplu, daca sudezi, ai nevoie de haine care sa fie rezistente la temperaturi foarte mari, daca esti pe santier, ti-ar putea fi utila o salopeta, iar daca lucrezi in ploaie, o pelerina poate fi excelenta.
ochelari de protectie - ai mare grija la protectia de la nivelul ochilor. Fii constient de faptul ca pana si in cele mai mici lucrari exista riscul sa iti sara ceva in ochi sau sa patrunda mici particule care apoi sa iti provoace iritatii. Ochelarii sunt necesari chiar si in situatii in care dai gauri cu rotopercutorul, cand lucrezi cu lemn, cand vopsesti cu pistolul si nu numai.
masca de sudura - aceasta face parte din echipamentul obligatoriu atunci cand vorbim de sudura, deoarece este esential sa ai protectie la nivelul ochilor. Daca nu ai grija la asta, poti sa produci iritatii grave ce pot duce chiar si la orbire. Exista masti care protejeaza chiar si capul, variante mai noi si moderne, care le inlocuiesc pe cele clasice, care se tin in mana.
protectie pentru urechi - este necesara atunci cand se lucreaza cu aparate care produc zgomote foarte mari, deoarece o astfel de expunere poate fi daunatoare la nivelul urechilor.
Este benefic sa constientizezi importanta acestor echipamente si sa le porti de fiecare data cand este necesar, nu doar atunci cand este obligatoriu.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!