Ghid pentru achizitionarea unui fierastrau electric

Ghid pentru achizitionarea unui fierastrau electric
Ce este un fierastrau electric
Un fierastrau electric este o unealta foarte prezenta atat in gospodarii, cat si in tot felul de ateliere. Are rolul de a taia diverse obiecte si poate avea scopuri diferite in functie de modul in care este realizat. Este prevazut cu o lama ce poate fi circulara, pendulara sau de tip drujba si isi gaseste rolul rapid in atelierele de tamplarie, in macelarii si in nenumarate alte domenii, fiind o unealta foarte utila.

Cum aleg un fierastrau electric

Alegerea unui fierastrau electric poate fi dificila daca nu ai mai cumparat niciodata un astfel de produs, motiv pentru care trebuie sa te informezi cat mai bine. Pentru asta, venim in sprijinul tau cu cele mai importante criterii de selectie.

Tipul de unealta - fierastraiele pot fi de mai multe tipuri, in functie de modul in care lucreaza. Exista fierastraie circulare, prevazute cu o lama rotunda ce taie cu usurinta si rapiditate si pot fi mobile sau fixe, in functie de cat de dificila este taierea. Exista si fierastraie pendulare/verticale, care sunt dotate cu o panza subtire, care se misca sus-jos si fac taieturi mai precise chiar si la obiectele de mici dimensiuni. La mare cautare sunt si fierastraiele de tip drujba, care au o lama prevazuta cu un lant si sunt utilizate mai ales la taiat lemne sau in macelarii.

Specificatii tehnice - avand in vedere ca fiecare tip de fierastrau are propriul sau mod de lucru, trebuie sa ai in vedere o serie de parametri cu privire la motor. Cu cat ai nevoie de o unealta mai performanta, cu atat aceasta trebuie sa aiba o putere mai mare. Modelele pentru hobby vin, de regula, cu motoare de pana in 300 W, iar cele mai performante pot trece de 2500 W.

Caracteristicile lamei - pentru a-ti da seama de cum lucreaza un fierastrau si cat va fi de rezistent si potrivit pentru o anumita lucrare, ai in vedere diametrul lamei, daca modelul este unul circular, lungimea si latimea, daca este un model vertical sau de tip drujba. Grosimea lamei este si ea importanta, alaturi de viteaza cu care aceasta piesa componenta lucreaza.

Materialele compatibile - acesta este un detaliu deosebit de important daca iti doresti sa cumperi un fierastrau pe care sa il poti folosi pentru tot ce ai nevoie. Unele lame sunt potrivite doar pentru lemn, altele merg si la caramida, iar altele pot taia chiar si fier.
Accesorii - cele mai apreciate produse din aceasta categorie sunt: acumulatorul reincarcabil, incarcatorul, lama suplimentara sau echipamentele de protectie.

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care va trebui sa le iei in calcul. Analizeaza foarte bine fiecare produs, asigura-te de faptul ca ai inteles fiecare informatie din specificatii si ca vei cumpara ceva util si eficient pentru tine.

La Ingocomag vei gasi o gama variata de fierastraie electrice, pentru a face o alegere cat mai buna. In plus, aici preturile sunt corecte, uneltele performante si livrarea rapida, asa ca merita sa profiti!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!