Echipamentele de care ai nevoie atunci cand folosesti aparate de sudura

Echipamentele de care ai nevoie atunci cand folosesti aparate de sudura
Sudura este un procedeu destul de complicat, care necesita utilizarea unor echipamente de protectie bine realizate, deoarece se lucreaza la temperaturi foarte ridicate. In acest domeniu protectia nu este optionala, ci obligatorie. In cele ce urmeaza vrem sa iti prezentam o serie de produse care te vor ajuta sa fii mereu in deplina siguranta:
Masca de sudura
Cel mai important echipament pe care un sudor trebuie sa il foloseasca este masca ce ofera protectie la nivelul ochilor. Nu poti avea grija de tine in niciun alt fel, ci ai nevoie de filtre speciale care sa nu permita afectarea ochilor din cauza arcului de sudura. Daca nu ai grija, urmarile pot fi extrem de grave si pot duce pana la orbire. Mastile de sudura pot fi clasice, cele care se tin in mana in timpul procesului de lucru, dar si care se introduc pe cap si astfel ai mereu mainile libere pentru a suda in cele mai bune conditii.
Manusile
Manusile pentru sudura trebuie sa acopere cat mai mult din maini, deoarece pot sari scantei in timpul procesului. De obicei, aceste accesorii sunt confectionate din piele de vitel, oaie sau porc, pentru o protectie cat mai buna, dar si pentru a oferi confort. Poate in prima faza nu iti va fi prea confortabil sa lucrezi cu ele, dar avand in vedere temperaturile ridicate, sunt mai mult decat necesare.
Ochelarii
Ochelarii de sudura sunt o buna optiune daca nu vrei sa folosesti o masca ce se tine in mana sau se asaza pe cap. Acestia sunt prevazuti cu filtre speciale, care protejeaza corneea si sudura se va desfasura in cele mai bune conditii. Mare atentie sa folosesti ochelari speciali pentru arcul electric, nu variante care pur si simplu protejeaza ochii de anumite materiale si praf ce se imprastie cand lucrezi.
Incaltamintea
Si picioarele trebuie protejate in timpul sudurii, deoarece poti oricand sa scapi accidental pistoletele, un electrod si nu numai. Pentru asta, ai nevoie de incaltaminte speciala, care sa fie realizata din materiale ce nu se inflameaza rapid si care sa fie prevazuta in varf cu bombeu din otel.
Imbracamintea
Sunt multe piese vestimentare pe care le poti folosi cand sudezi, ideale fiind cele confectionate din piele, pentru a nu lua foc la contactul cu scantei. Foarte populare sunt jachetele, salopetele, sorturile, pantalonii, cotierele sau genunchierele. Gandeste-te bine la ce ai nevoie in functie de stilul tau de lucru si ai grija sa fii mereu in siguranta.
Masca pentru respiratie
In timpul sudurii se degaja si fum, iar expunerea prelungita la acesta sau sudarea intr-un mediu care nu este bine ventilat sunt factori care pot duce la probleme respiratorii. Pentru a preveni astfel de neplaceri, foloseste o masca speciala care sa iti permita sa respiri asa cum se cuvine.
Protectii pentru urechi
Daca utilizezi un aparat de sudura foarte zgomotos, cu timpul acesta poate deveni din ce in ce mai deranjant. Pentru a-ti proteja urechile poti utiliza fie dopuri, fie casti.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!