De ce unelte si produse ai nevoie pentru a construi un gard

De ce unelte si produse ai nevoie pentru a construi un gard
Daca locuiesti la curte si este momentul sa construiesti un gard, pentru a merge totul cat mai rapid si pentru a indeplini cu succes toti pasii, ai nevoie de o serie de unelte si produse. Acestea pot fi diferite in functie de tipul de gard, mai exact de materialul din care este construit acesta. Iata care sunt variantele cele mai populare.
Gardurile din lemn
Multe persoane aleg sa faca garduri din lemn pentru ca au un aspect placut, natural si cald si sunt usor de integrat in orice peisaj. Totodata, reprezinta o varianta mai accesibila financiar, dar si prietenoasa cu mediul, lemnul fiind un material natural si reciclabil.
Gardurile din lemn pot fi vopsite in culoarea dorita si sunt usor de instalat. Ai nevoie de scule electrice precum: bormasina, cumpana, autofiletanta, fierastrau pendular, aparat de sudura, polizor unghiular, furtun de nivel. La gardurile din lemn ai nevoie si de stalpi de sustinere si de beton, daca vrei sa construiesti o temelie. Totodata, ai nevoie de grund pentru lemn, care va oferi protectie, dar si de bait, lac si vopsea.
Daca vrei un gard cat mai rezistent, ideal ar fi sa folosesti lemn de brad, molid sau pin, iar pentru stalpi cat mai rezistenti foloseste bare din fier.
Gardurile din piatra
Aceste tipuri de garduri sunt foarte apreciate pentru faptul ca arata foarte bine din punct de vedere estetic. Dar, un astfel de gard nu este ales doar pentru asta, ci are si alte avantaje precum: prezinta durabilitate, este ignifug si rezistent la tot felul de factori, este usor de intretinut si poti sa realizezi cu mare usurinta un model unic. Are insa si dezavantaje, deoarece este foarte greu, ocupa mai mult loc si este mai dificil de executat.
In realizarea unui gard din piatra ai nevoie de materiale precum: plasa din otel, sarma, pietre, ciment sau mortar, nisip, dar si de aparate si unelte precum: cleste, ruleta, ciocan, dalta, cazma, dar si o trusa clasica de scule.
Gardurile din tabla
Foarte des in ultima vreme oamenii aleg sa isi construiască garduri din tabla. Daca si tu vrei sa faci asta, te vei bucura de avantaje precum: rezistenta foarte buna in timp, intimitate si siguranta, aspect placut si culori diverse, intretinere usoara si costuri reduse.
Aceste garduri sunt foarte usor de realizat. Nu ai nevoie de foarte multe cunostinte si nici de numeroase unelte si produse. Pe langa foile din tabla, ai nevoie si de stalpii metalici de care le vei prinde, dar si de cele necesare realizarii temeliei. Apoi, pentru a prinde foile de stalpi ai nevoie de suruburi autoforante cu garnitura din cauciuc, pe care le prinzi cu ajutorul unei masini de gaurit.
Indiferent de gardul pe care vrei sa il faci, trebuie sa te documentezi foarte bine inainte si sa te asiguri ca ai ales varianta cea mai potrivita pentru tine. Apoi, fa-ti calculele necesare, cumpara toate produsele de care ai nevoie si asigura-te de faptul ca dispui de toate uneltele si aparatele care iti vor usura munca.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!