De ce unelte si accesorii ai nevoie pentru a monta singur parchetul in casa

De ce unelte si accesorii ai nevoie pentru a monta singur parchetul in casa
Sunt multe lucrari pe care le poti realiza chiar tu in propria locuinta. Unele sunt mai simple, altele ceva mai complicate, dar daca te informezi suficient si ai la indemana uneltele necesare, totul va fi mult mai simplu.

Iata ce trebuie sa stii despre montarea parchetului, mai exact de uneltele si accesoriile de care vei avea nevoie:

rigla pentru masurat si trasat - este un instrument special, care te va ajuta sa montezi parchetul intr-un mod cat mai profesionist, deoarece vei putea verifica nivelul la care sunt montate placile si vei putea sa stabilesti daca ai facut randuri drepte.

distantiere - au rolul de a permite circulatia aerului si de a impiedica formarea umiditatii sub placile de parchet, dar ajuta si la reducerea zgomotului produs in momentul in care se calca pe parchet.

echer reglabil - te va ajuta sa tai drept acolo unde se lucreaza in unghiuri, ceea ce este foarte important daca vrei sa obtii rezultate cu adevarat bune si sa montezi parchetul drept si frumos.

creion - acest instrument de scris este necesar pentru a face tot felul de marcaje in timpul lucrarii de montare a parchetului. De exemplu, il poti folosi pentru a marca pozitia placilor, pentru a face linii de taiere etc.

pana pentru parchet - are rolul de a fixa placile cat mai bine chiar si in locurile mai greu accesibile, unde se lucreaza cu unghiuri mai dificile.

ciocan - aceasta unealta este utila pentru a fixa placile la locul lor si trebuie sa fie realizata din materiale rezistente, dar potrivite pentru suprafetele sensibile. Structura ciocanului poate fi din materiale dure, precum otel, de exemplu, dar la capul trebuie sa fie imbracat in cauciuc sau plastic, pentru a nu zgaria placile de parchet.

fierastrau electric - un astfel de aparat este necesar daca vrei sa faci cat mai rapid o astfel de activitate. Te va ajuta sa tai placile la dimensiunile dorite, pentru a se potrivi in locurile destinate, pentru ca nu vei folosi toate bucatile de parchet intregi.

croseta pentru parchet - este un instrument special, folosit pentru a imbina intre ele placile.

bormasina - este esentiala cand vorbim de montarea parchetului, deoarece poate fi utilizata in mai multe etape ale acestei activitati:

entru a face gauri in placi daca este necesar sa treaca diverse cabluri, cand se prind plintele de perete etc.

Acestea sunt doar o parte din lucrurile de care vei avea nevoie. Mai pot fi si altele, in functie de tipul de parchet pe care il montezi, de tehnica folosita, de indemanarea pe care o ai si asa mai departe. Daca vrei ca lucrarea pe care o faci sa fie realizata la un nivel de calitate cat mai bun si bineinteles cat mai rapid, atunci gandeste dinainte toti pasii, apoi treci la lucru.
Daca iti lipsesc anumite unelte si accesorii absolut necesare, le poti cumpara de la noi. Avem o multime de produse nu doar pentru montarea parchetului, ci si pentru multe alte activitati din domeniul constructiilor.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!