De ce unelte am nevoie pentru a taia placi de gips carton?

De ce unelte am nevoie pentru a taia placi de gips carton?
Cand vine vorba de taierea placilor de gips-carton, procedura trebuie realizata cu grija pentru ca rezultatul sa fie cat mai drept si calitativ. Pentru asta este necesar sa ai la indemana o serie de unelte, iar unele sunt foarte comune, altele nu tocmai.

Ruleta - acest obiect este necesar pentru a masura suprafata pe care vrei sa o tai, iar in acest sens nu faci totul la ochi, ci masori astfel incat sa tai fix cat este necesar, precizia fiind maxima.

Creion de trasare - este important ca in urma masuratorilor sa si notezi unde vrei sa tai, mai ales daca doresti sa faci asta in mai multe locuri. Astfel pregatesti totul, iar procedura va fi mult mai rapida si fluenta.

Cumpana - este absolut necesara pentru a face taieturi cat mai drepte. Cu cat are o lungime mai mare, cu atat iti va fi mai usor sa o folosesti. In plus, poate juca si rol de dreptar, in momentul in care tai placa din gips-carton cu ajutorul unui cutter.

Dispozitiv de taiere - sunt mai multe dispozitive care te pot ajuta cand treci la taierea propriu-zisa.

· Aparatul special - un astfel de produs este la mare cautare in randul celor care realizeaza frecvent lucrari de acest fel si vor sa isi usureze munca. Adesea este dotat cu rigla, pentru a face totul cat mai eficient, iar lamele patrund suficient de adanc pentru a taia totul printr-o singura trecere. Poti sa achizitionezi atat modele electrice, cat si manuale.

· Fierastraul - daca nu se intampla des sa ai nevoie de taierea placilor din gips carton, poti folosi si un fierastrau manual. Acesta va implica ceva efort din partea ta, dar este rezistent si iti va oferi rezultate bune, iar taierea se face printr-o singura trecere.

· Cutterul - este un obiect prezent in multe truse de scule si unelte, asadar, este posibil sa il ai la indemana daca este necesar. Trebuie folosit cu grija, iar taierea cu ajutorul lui va lua ceva mai mult timp, deoarece sectionarea trebuie facuta pe ambele parti.

Slefuitor - pentru a finisa taietura, aceasta trebuie slefuita, iar cel mai bine poti face asta cu ajutorul unui slefuitor special pentru gips-carton.

Taierea placilor din gips carton pas cu pas

Daca esti in situatia de a taia placi de rigips este important sa urmezi cu atentie urmatorii pasi:
Pasul 1 - masoara si traseaza liniile necesare pentru a sti cu exactitate unde vrei sa tai.
Pasul 2 - verifica prin intermediul cumpenei pentru a vedea daca ai trasat o linie dreapta.
Pasul 3 - taie placa. Daca folosesti o masinarie speciala sau un fierastrau, totul se face pe o singura parte, deoarece lama va patrunde in totalitate, dar daca folosesti un cutter va fi necesar sa tai pe ambele parti.
Pasul 4 - slefuieste. Pentru a ajunge la rezultatul final este necesar sa slefuiesti canturile, pentru a indeparta excesul de material si pentru a reusi sa fixezi apoi placa cat mai bine.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!