De ce ai nevoie de echipament de protectie atunci cand lucrezi in conditii de risc crescut?

De ce ai nevoie de echipament de protectie atunci cand lucrezi in conditii de risc crescut?
Sanatatea, siguranta si protectia sunt principalele preocupari ale fiecarei persoane. Exista totusi anumite activitati, servicii sau situatii in care cel putin una dintre acestea este pusa in pericol. Pentru acestea este important sa iti iei toate masurile de precautie pe care le ai la dispozitie pentru a putea tine riscurile la distanta. Atunci cand lucrezi in conditii nefavorabile, echipamentul de protectie devine indispensabil si poate reprezenta singura solutie prin care sa ai grija de tine la cel mai inalt nivel.

De ce riscuri te pot feri echipamentele de protectie potrivite?

In domeniul constructiilor, pericolul poate aparea la orice pas sau la cel mai mic moment de neatentie. Prabusiri de materiale, de exemplu, pot sa te loveasca letal daca nu porti o casca specifica. Manusile iti vor feri degetele de eventuale lovituri de ciocan, de agatarea in diverse masinarii sau de arderea cu anumite substante chimice. Aceleasi scopuri le vizeaza si incaltamintea speciala pentru picioare. O masca speciala nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din dotare pentru ca pe santier esti predispus sa inhalezi tot felul de vapori si elemente periculoase, de la praf sau fum, la aschii minuscule sau chiar elemente chimice daunatoare.
Un combinezon general este totusi cel mai eficient dintre toate, pentru ca nu iti protejeaza doar partile predispuse accidentelor, ci intreg corpul. Aceste echipamente de protectie sunt esentiale nu doar pentru lovituri si fracturi, ci si pentru eventuale arsuri, pete sau efecte adverse generate de expunerea prelungita la substante cu grad major de risc.

Echipamentul de protectie pe santier – o chestiune de preferinte sau obligativitate prin metodologia muncii?

Desi pare mai mult o chestiune lasata la latitudinea companiilor sau practicantilor, echipamentul de protectie pentru situatiile care prezinta risc ridicat de accident este un element absolut obligatoriu, in absenta caruia activitatea nu poate fi demarata. Mai mult decat atat, daca se surprind muncitori care lucreaza fara sa respecte conditiile minime de siguranta, sanctiunile nu sunt deloc blande. Asadar, atunci cand decizi ca nu este necesar sa mai depui efort pentru a folosi echipamentul de protectie, gandeste-te ca aceasta actiune poate avea repercusiuni grave nu doar asupra conditiei tale fizice sau a sanatatii generale, ci si asupra bugetului tau sau al angajatorului, dupa caz. Nu exista motiv care sa te convinga ca merita sa iti asumi toate aceste lucruri.

Cumpara cele mai eficiente si sigure variante de la distribuitori de incredere

Fie ca esti lucrator individual sau companie care are in grija bunastarea si siguranta angajatilor, brandul INGCO iti pune la dispozitie toate elementele de protectie de care ai nevoie pentru a tine factorii de risc sub control si ca fiecare zi de lucru sa poata fi finalizata fara probleme.
Pe site-ul online gasesti echipamente specifice pentru anumite situatii sau variante complete care iti elimina instant orice grija. De la manusi de unica folosinta, la casti de protectie si costume integrale, totul este disponibil intr-o multitudine de culori si dimensiuni, astfel incat sa o poti alege pe cea mai potrivita pentru nevoile curente.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!