Cum te protejezi de caldura in timpul lucrarilor de vara

Cum te protejezi de caldura in timpul lucrarilor de vara
In timpul verii sunt zile intregi in care este foarte cald si poate fi destul de neplacut sa induri temperaturile excesive atunci cand ai de facut diverse lucrari pe afara. Daca vrei sa fie totul cat mai suportabil, ai in vedere urmatoarele sfaturi:

Poarta o imbracaminte adecvata
Este important sa iti alegi hainele potrivite cand afara este foarte cald, deoarece acestea te pot ajuta sa nu resimti atat de mult arsita verii si sa iti poti desfasura activitatea cat mai comod.

Ideal ar fi sa ai o imbracaminte special gandita pentru vara, care sa aiba si protectie impotriva razelor UV. Aceasta insa poate fi destul de costisitoare, iar daca nu vrei sa investesti in asemenea produse, alege sa porti haine cat mai subtiri, care sa nu fie mulate pe corp si care sa aiba o culoare cat mai deschisa, pentru a nu atrage razele soarelui.

Nu uita sa protejezi si capul, cu ajutorul unei palarii, iar daca iti sunt comozi ochelarii de soare, nu ezista sa ii porti. Totusi, trebuie sa retii ca oricat de cald ar fi, este important sa porti echipament de protectie atunci cand efectuezi lucrari periculoase.

Hidrateaza-te in permanenta
Apa este foarte importanta pentru organism, mai ales in timpul verii, cand este foarte cald, transpiri foarte mult si deshidratarea se poate produce rapid. Este bine sa ai in permanenta prin preajma un recipient cu apa, nu foarte rece, pentru ca are multe beneficii precum: regleaza temperatura corpului deoarece evapora transpiratia, sustine functiile organismului, previne oboseala cauzata de caldura excesiva, dar nu numai.

Ia pauze si nu lucra in orele in care se inregistreaza cea mai mare temperatura din zi
Este important sa ii dai corpului timp sa isi refaca din energie in timpul zilei, atunci cand lucrezi in caldura. Ia pauze in mod regulat, pentru a sta 10 minute la umbra, pentru a te intinde putin sau pentru a bea apa.

Totodata, este foarte important sa urmaresti temperaturile din ziua respectiva si sa eviti sa stai in soare cand este extrem de cald. Ideal ar fi sa iti faci programul in asa fel incat sa lucrezi mai mult dimineata, pana la 10:00-11.00 si dupa amiaza, dupa 17:00.

Foloseste produse de protectie solara pentru piele
Pielea este un organ care trebuie protejat de razele puternice ale soarelui. Pentru asta, ar fi bine ca pe zonele ce nu sunt acoperite cu haine sa fie aplicate produse cu factor de protectie. Sunt pe piata diverse creme si spray-uri foarte usor de utilizat, care vor avea o multime de beneficii.

Lucreaza in zone cu umbra
Evita sa te expui in mod prelungit la razele directe ale soarelui. Daca lucrezi prin jurul casei, organizeaza-te in asa fel incat sa stai cat mai mult in zone cu umbra. Eventual poti folosi diverse parasolare, pe care sa le poti muta cu usurinta dintr-un loc in altul.
Ai grija de corpul tau, de sanatatea ta si nu te solicita mai mult decat este cazul. Pune in aplicare sfaturile de mai sus si astfel vei putea sa lucrezi fara probleme chiar si in timpul verii.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!