Cum se monteaza un hidrofor

Cum se monteaza un hidrofor
Apa curenta este o facilitate de care ne bucuram din plin in zilele in care traim si care ne face viata mai usoara. Dar te-ai gandit vreodata care este sistemul din spatele faptului ca te poti bucura la orice ora de apa calda sau rece direct de la robinet? Daca nu esti racordat la un sistem public, cel mai probabil te bazezi pe un put propriu, plus un dispozitiv care sa te ajute sa colectezi si sa transporti apa. De regula este vorba despre o pompa submersibila sau un hidrofor. Dar haide sa vedem cum se monteaza cel din urma si ce avantaje iti confera alegerea lui in detrimentul oricarei alte variante.

Alege modelul perfect pentru nevoile tale

Pentru ca piata este plina de nenumarate variante de astfel de mecanisme, inainte de a-l monta, important este ce fel de hidrofor alegi. Fa-ti o lista, inainte sa incepi cautarile, unde sa treci toate functiile pe care ar trebui sa le indeplineasca, de la capacitate, la presiunea exercitata, la consum si alte astfel de detalii tehnice. Mai apoi demareaza cautarea si analizeaza tot ce gasesti astfel incat sa ramai cu acea varianta care bifeaza cele mai multe dintre criteriile notate. Pentru ca acest proces sa fie mult mai usor, INGCO ti-a consolidat deja o oferta cu cele mai performante hidrofoare care au pe site descrieri detaliate, astfel incat sa fii sigur ca iei o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Fii atent la recomandarile specialistilor atunci cand il montezi

Bun, si acum ca ai cumparat varianta perfecta de hidrofor pentru nevoile tale, tot ce iti mai ramane de facut este sa il amplasezi intr-un loc special amenajat. De regula, acesta se monteaza in camere de revizie, in acelasi loc cu centrala termica. In cazul in care nu dispui de asa ceva, poti realiza o constructie speciala, care sa il protejeze. In casa nu este avantajos din cauza zgomotului pe care il produce, dar si pentru ca este destul de voluminos si ar ocupa spatiu inutil.
Daca locul este stabilit, haide sa vedem care sunt exact pasii pe care ii ai de parcurs. Pentru inceput este nevoie de imbinarea elementelor componente. Pentru a ne asigura ca mediul este impermeabil, se recomanda amplasarea pe filet a cel putin unui strat de banda de teflon. Vei mai avea nevoie de o surubelnita si de doua chei reglabile, si poate si un cutter. Racordeaza furtunurile in capetele indicate si mai apoi amplaseaza pe partea superioara a pompei teul cu 5 cai; element care va face legatura cu presostatul, robinetii de trecere si manometrul. Ulterior, vasul de expansiune si pompa se vor conecta prin racordul antivibrant. Ultimul pas ramane amorsarea pompei pentru ca mai apoi sa poata fi pusa in functiune fara probleme. Iti garantam ca doar suna mai complicat decat este de fapt.
Dar daca totusi consideri ca nu vrei sa iti asumi niciun risc, poti apela la un specialist pentru a realiza acest intreg demers si pentru a te putea bucura de toate beneficiile pe care un hidrofor le poate aduce in casa ta.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!