Cum sa indepartezi cuiele si suruburile ruginite

Cum sa indepartezi cuiele si suruburile ruginite
Indepartarea cuielor si a suruburilor ruginite poate fi o procedura frustranta si consumatoare de timp, mai ales daca nu ai acces la uneltele si tehnicile potrivite. Cu toate acestea, problema poate fi rezolvata cu abordarea corecta si rabdare.

Inainte de a afla mai multe despre procesul de indepartare, este esential sa intelegi de ce cuiele si suruburile ruginesc in primul rand. Rugina este o problema comuna care afecteaza obiectele metalice expuse la umiditate, aer si alti factori de mediu pentru ca se erodeaza si se formeaza rugina.

Cuiele si suruburile sunt predispuse la rugina deoarece sunt adesea folosite in aer liber sau in medii umede. Tipul de metal din care sunt fabricate cuiele si suruburile poate afecta, de asemenea, probabilitatea aparitiei ruginii, iar de exemplu, fierul si otelul sunt mai predispuse la rugina decat otelul inoxidabil sau aluminiul.
 

Pregatirea pentru indepartarea cuielor si suruburilor ruginite


Pentru aceasta procedura ai nevoie de uneltele potrivite, iar pentru asta te poti baza pe noi pentru ca in magazinul online vei gasi tot ce iti trebuie:

· Ciocan
· Cleste
· Burghiu
· Surubelnita
· Fierastrau
· Perie de sarma
· WD-40 sau un alt dizolvant de rugina
· Smirghel
· Substanta antirugina

Procesul de indepartare al cuielor si suruburilor ruginite va varia in functie de gravitatea ruginei si de tipul de cui sau surub cu care ai de-a face. Totusi, iata cativa pasi generali pe care ii poti urma pentru a indeparta cuiele si suruburile ruginite:

Slabeste cuiul sau surubul - Foloseste un ciocan si un cleste pentru a slabi usor cuiul sau surubul, dar ai grija sa nu deteriorezi materialul din jur.

Aplica un dizolvant de rugina - Pulverizeaza WD-40 sau un alt dizolvant de rugina pe cui sau surub si lasa-l sa actioneze timp de cateva minute. Acest lucru va ajuta la slabirea ruginei si o va face mai usor de indepartat.

Foloseste o surubelnita sau un burghiu – Acestea sunt utile pentru a desuruba. Este posibil sa te confrunti cu mai multe tipuri de suruburi, caz in care este recomandabil sa optezi pentru o trusa de surubelnite si scule.

Curata spatiul ramas - Dupa ce ai indepartat cuiul sau surubul, foloseste o perie de sarma pentru a curata locul si a indeparta orice urma de rugina ramasa.

Slefuieste zona - Foloseste smirghel pentru a netezi suprafata si pentru a indeparta orice puncte aspre.

Aplica un inhibitor de rugina – Acesta este necesar in zona pentru a preveni formarea ruginii in viitor.

Incepe mai intai cu cele mai usoare cuie si suruburi - Daca lucrezi cu multe cuie si suruburi ruginite, incepe cu cele mai usoare si ajungi ulterior la cele mai dificile. Acest lucru te va ajuta sa intelegi procesul si sa fii mai eficient pe parcurs.

Aplica caldura - Daca procedura nu a avut succes inca, foloseste un pistol termic sau o torta cu propan pentru a aplica caldura in zona, pentru ca poate ajuta la extinderea metalului si la slabirea ruginei.

Ai rabdare - Procesul poate necesita mult timp, asa ca ai rabdare si nu te grabi pentru a te asigura ca vei avea succes!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!