Cum sa alegi lamele si panzele pentru fierastrau pentru taieri precise

Cum sa alegi lamele si panzele pentru fierastrau pentru taieri precise
Daca este momentul sa schimbi lama fierastraului sau vrei sa achizitionezi un accesoriu suplimentar care sa te ajute sa folosesti aceasta unealta intr-un mod mai divers, nu poti sa alegi la voia intamplarii, ci trebuie sa tii cont de o serie de criterii importante:
Compatibilitate cu aparatul - in primul rand trebuie sa te asiguri de faptul ca exista compatibilitate intre dispozitivul pe care il detii si lama care te intereseaza. De exemplu, nu poti sub nici o forma sa folosesti la un fierastrau circular o lama verticala sau invers pentru ca fiecare aparat accepta un anumit tip de panza. Totodata, vezi care este modul de prindere al acestei piese, pentru a putea sa o conectezi in mod corect. Nu poti avea taieri precise daca panza nu este una compatibila 100% cu fierastraul.
Materialul asupra caruia actioneaza - nu te poti astepta la precizie daca alegi o panza pentru lemn cand vrei sa tai metal sau invers. Lamele sunt construite din materiale speciale, in functie de obiectul asupra caruia actioneaza. Nu te poti astepta la eficienta daca nu tii cont de materialul recomandat de producator.
Dimensiuni - pentru a face taieturi mai mari se folosesc lame cu dimensiuni mai generoase, dar daca ai nevoie de o precizie ridicata va trebui sa te folosesti de accesorii cu marimi mai reduse. Utilizarea lor va lua ceva mai mult timp, dar si rezultatele vor fi pe masura. Si marimea fizica a fierastraului poate juca un rol important, iar o astfel de unealta cu cat este mai usoara si mai putin voluminoasa, cu atat va fi mai simplu si mai util de manevrat.
Numarul de dinti - in ceea ce priveste acest detaliu, ceea ce trebuie sa stii este ca o lama este cu atat mai precisa cu cat are un numar mai mare de dinti. Totodata, taieturile facute cu ajutorul lamelor cu multi dinti sunt si mai curate.
Nu doar alegerea lamelor si panzelor pentru fierastraie conteaza cand vorbim de taieturi precise, ci mai sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere:
● ai rabdare pana cand lama trece in totalitate de piesa inainte de a o indeparta;
● daca nu esti foarte experimentat, foloseste un fierastrau fix, de banc, nu unul pe care il tii in mana;
● daca trebuie sa tai in unghi si nu esti foarte sigur, foloseste un ghidaj special, pe care il poti realiza chiar tu;
● foloseste de fiecare data lama potrivita pentru tipul de material, dar si pentru grosimea lui;
● daca folosesti un fierastrau mobil, fixeaza foarte bine piesa asupra careia vrei sa actionezi;
● invata sa folosesti in mod corect aparatul si tine cont de specificatiile din manualul de utilizare.
Chiar daca initial nimic nu pare sa iasa asa cum ti-ai dori, nu te descuraja, deoarece taieturile perfecte se obtin in urma experientei dobandite in timp. Exerseaza cat mai mult si vei vedea ca lucrarile tale vor arata din ce in ce mai bine, iar taieturile vor fi tot mai precise.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!