Cum poti indeparta eficient mucegaiul din casa

Cum poti indeparta eficient mucegaiul din casa
Mucegaiul este o forma de viata unicelulara, care poate da mari batai de cap atunci cand apare in locuinte, motiv pentru care trebuie sa il indepartam imediat. Poate fi extrem de daunator pentru sanatate, deoarece produce substante ce provoaca alergii care se manifesta prin stranut, iritatii ale pielii, probleme respiratorii, iritarea gatului. De asemenea, poate provoca neplaceri chiar si animalelor, acestea fiind afectate la fel ca oamenii.

Mucegaiul este periculos inclusiv pentru mobila, tesaturi si orice alte obiecte care se regasesc in locuinte, in special produsele din lemn, hartie, carton sau textile.

Inainte de a vedea cum poti indeparta eficient mucegaiul, trebuie sa identificam cauzele care duc la aparitia sa, astfel incat sa le evitam pe viitor:

umiditatea prea mare din locuinta, aspect intalnit mai ales la constructiile noi;

aerisirea insuficienta a incaperilor;

prezenta izolatiei in exces pe pereti si acoperis;

lumina insuficienta.

Daca esti in cautarea unor solutii potrivite pentru indepartarea eficienta a mucegaiului, in primul rand trebuie sa identifici sursa lui. Dupa ce ai aflat de unde provine, fa tot ce se poate pentru a mai evita prezenta respectivilor factori pentru a nu risca sa reapara.
Controlul umiditatii este extrem de important, iar pentru asta ai nevoie de un higrometru pentru a masura procentul de umiditate, apoi de un aparat care sa o inlature.

In ceea ce priveste indepartarea concreta a mucegaiului, dupa ce ai spalat bine zona sau obiectul respectiv, iata ce poti folosi:

solutii de curatat specifice – exista o multime de produse care sunt eficiente cand vine vorba de mucegai si se aplica pe zonele afectate, conform instructiunilor de pe eticheta, iar apoi, daca vei fi atent, acesta nu iti va mai cauza probleme. Daca nu functioneaza o solutie, nu te descuraja si testeaza mai multe variante, pana o gasesti pe cea potrivita.

clor - acest lichid si-a dovedit de-a lungul timpului eficienta in ceea ce priveste distrugerea mucegaiului. Este de multe ori utilizat in combinatie cu alte solutii, deoarece este foarte eficient la curatarea mucegaiului inainte de aplicarea diverselor amestecuri.

borax si otet - boraxul si otetul sunt doua solutii care combinate pot fi foarte eficiente impotriva mucegaiului. Ceea ce trebuie sa faci este sa amesteci intr-un recipient doua linguri de borax, o jumatate de cana de otet si doua cani de apa fierbinte, apoi sa le introduci intr-un pulverizator si sa aplici pe zona cu probleme.

otet, lamaie si apa oxigenata - si un astfel de amestec este eficient, fiind folosit cu succes mai ales atunci cand vorbim de pete vechi si mai profunde. Amestecul se face dupa cum urmeaza: o cana de apa, o cana de otet, o jumatate de cana de suc de lamaie, doua linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de apa oxigenata. Toate se omogenizeaza bine, apoi se introduc intr-un recipient cu pulverizator si se aplica acolo unde este necesar.

Tine cont de sfaturile noastre si speram ca pe viitor mucegaiul sa nu mai reprezinte o problema in viata ta!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!