Cauti un pistol de lipit? Iata care sunt caracteristicile dupa care sa te ghidezi

Cauti un pistol de lipit? Iata care sunt caracteristicile dupa care sa te ghidezi
Pistolul de lipit este o unealta prezenta frecvent mai ales in trusa celor care se ocupa de activitati de bricolaj, handmade sau reparatii electronice. Poate fi de mai multe tipuri, motiv pentru care trebuie ales cu grija si este necesar sa fii cat mai informat.
Cand vrei sa cumperi un pistol de lipit tine cont de urmatoarele caracteristici:

Tipul de unealta
In primul rand exista pistoalele de lipit cu silicon. Acestea se folosesc cu ajutorul unor bare din silicon, care se introduc intr-un orificiu special si care se topesc pe masura ce din interior este generat curent. Astfel, siliconul se topeste si devine lichid, iar cu adezivul respectiv se lipesc obiectele dorite, care pot fi confectionate din plastic, sticla, ceramica, textil, hartie etc.
Mai exista si pistoale de lipit destinate electronistilor. Acestea sunt cunoscute ca fiind si ciocane de lipit cu cositor sau fludor. Sunt prevazute cu un varf metalic ce se infierbanta foarte tare si poate lipi intre ele circuitele cu ajutorul unei paste speciale. Sunt utilizate frecvent in ateliere auto sau de reparatii pentru electrocasnice.

Putere
Daca vrei sa nu astepti mult pana cand aparatul este gata de utilizare, dar si sa detii un dispozitiv ce isi face treaba rapid si eficient, ai nevoie de un model de cel putin 100W, in timp ce modele profesionale pot trece chiar si de 300W.

Alimentare
Pentru a nu depinde de fiecare data de priza, dar si pentru a nu te incurca mereu in cablul de alimentare, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un pistol de lipit cu acumulatori. Acestia se incarca la nevoie si totul va fi mai simplu de manevrat, mai ales la activitati ce necesita precizie foarte mare si finete. Sunt foarte utile si modelele cu alimentare la retea, insa conectarea la o retea electrica poate atrage uneori o adevarata bataie de cap.

Greutatea
Un pistol foarte voluminos si greu va fi dificil de tinut in mana cand vine vorba de activitati care necesita mult timp pentru a fi finalizate. Totodata, va fi greu de manevrat si atunci cand lucrezi cu piese fine, ce necesita atentie maxima, motiv pentru care foarte apreciate sunt modelele de pana in 400-500 g.

Functii si caracteristici cheie
Un pistol de lipit iti poate oferi o experienta foarte placuta daca are o serie de dotari care iti pot usura munca: blocaj de scurgere, posibilitatea reglarii temperaturii, cablu de alimentare lung, incalzire rapida, topire continua, dar si activata prin tragaci, afisaj LED.

Continutul pachetului
Urmareste si ce anume vei mai primi in colet pe langa pistolul de lipit. In functie de tipul dispozitivului mai poti avea si: baghete de silicon, suport de masa, cleste, surubelnite, patent, foarfece pentru electricieni, tuburi cu fludor, cositor, pompa pentru dezlipit sau geanta pentru transport si depozitare. Mai bogate sunt trusele pentru electricieni, deoarece acestia folosesc multe dintre uneltele amintite mai sus, motiv pentru care pot reprezenta o optiune excelenta.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!