Care sunt cele mai eficiente produse de curatare a parchetului

Care sunt cele mai eficiente produse de curatare a parchetului
Pentru a mentine aspectul frumos si stralucitor al pardoselilor din lemn si pentru a le prelungi durata de viata, o importanta majora o au produsele de curatare pe care le folosesti. Parchetul este o investitie majora pentru amenajarea unei locuinte, iar pentru a rezista si pentru a arata cat mai bine peste ani, o intretinere adecvata trebuie sa fie inclusa in rutina de ingrijire a acestuia. Ca atare, apare intrebarea: care sunt cele mai eficiente produse pentru curatarea corespunzatoare a parchetului? Indiferent de tipul de pardoseala pe care il ai in locuinta ta, pentru intretinerea adecvata pe termen lung se recomanda utilizarea catorva produse principale pentru curatare, cum ar fi:

Solutii create special pentru curatarea parchetului – in comert exista o multime de variante pentru care poti opta in materie de solutii pentru curatarea parchetului, dar pentru eficienta maxima, este important sa tii cont de tipul parchetului pe care il ai in locuinta. Ce functioneaza in cazul pardoselilor din lemn masiv nu poate oferi aceleasi rezultate in cazul parchetului stratificat de exemplu, astfel ca tipul de parchet ramane unul dintre criteriile de baza pe care trebuie sa le iei in considerare pentru o alegere corecta.

Mop – acesta este indispensabil atunci cand vine vorba de curatarea parchetului. Totusi, pentru a te asigura ca obtii cele mai bune rezultate, asigura-te ca mopul nu este prea ud, deoarece excesul de apa poate deteriora parchetul.

Lavete din microfibra – parchetul se poate zgaria foarte usor, astfel ca este necesar sa folosesti intotdeauna produse de curatare blande pentru a preveni deteriorarea, cum ar fi lavetele din microfibra. Acestea sunt cele mai indicate atunci cand vine vorba de indepartarea prafului sau a murdariei de pe pardoseala, dar tot aici puteam adauga si aspiratorul.

Solutii de curatat geamuri – daca te confrunti cu pete pe parchet, poti apela cu incredere la o solutie de curatat geamuri. In practica, aceasta varianta functioneaza foarte bine in cazul petelor recente aparute pe parchet, iar rezultatele pe care le ofera sunt uimitoare. De asemenea, o alta solutie la indemana oricui este si bicarbonatul de sodiu. Incearca si vezi ce functioneaza in cazul tau.
Acum ca ai aflat care sunt cele mai eficiente produse la care poti apela pentru a mentine frumusetea si durabilitatea parchetului printr-o curatare perfecta, nu iti ramane decat sa te apuci de treaba. Nu uita, daca iti doresti sa te bucuri de un parchet ca nou pe termen lung, nu trebuie sa ignori necesitatea curatarii acestuia in mod regulat. Si nu oricum, ci doar cu ajutorul produselor de curatare potrivite. Frumusetea pardoselilor poate sa se estompeze de la utilizarea unor produse de curatat necorespunzatoare, asa ca nu trebuie sa neglijezi acest aspect.
 

Tips & Tricks pentru curatarea corecta a parchetului


Pe langa importanta pe care o au produsele de curatare potrivite pentru mentinerea in conditii optime a parchetului, iata si cateva sfaturi pentru curatarea si intretinerea corespunzatoare a oricarui tip de pardoseala:
- Evita produsele de curatare a parchetului care contin amoniac. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru produse pe baza de uleiuri, deoarece mentin aspectul placut si imbunatatesc durabilitatea podelelor;
- Ai grija la volumul de apa utilizat. Atunci cand intra in contact cu o cantitate prea mare de apa, parchetul tinde sa se umfle, iar acest lucru nu doar ca va arata inestetic, ci poate afecta functionalitatea pardoselii;
- Exista o varietate de produse de curatare disponibile pentru a te ajuta sa cureti intr-un mod cat mai eficient parchetul, dar alegerea celor mai bune depinde de tipul de parchet. Asadar, asigura-te ca folosesti intotdeauna produsele potrivite pentru tipul de parchet din locuinta ta;
- Nu folosi detergent aspru, cu un nivel ridicat de aciditate.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!