Alegerea lemnului potrivit pentru proiectul tau

Alegerea lemnului potrivit pentru proiectul tau
Lemnul, fiind un material foarte versatil, este utilizat pe scara larga pentru o varietate imensa de aplicatii, incepand de la constructii si pana la fabricarea de mobilier, dar nu numai. Totusi, cum il alegi pe cel potrivit pentru proiectul tau? Indiferent de diversele de lucrari din lemn pe care iti doresti sa le faci la un moment dat, din pasiune sau din necesitate, pentru a gasi cea mai buna varianta, este important sa cunosti indeaproape care sunt diferitele tipuri de lemn si ce caracteristici si proprietati il fac pe fiecare unic in felul sau. Iar despre toate acestea vom discuta in cadrul acestui articol, pe care te invitam sa il citesti daca vrei sa poti lua o decizie cat mai informata asupra tipului de lemn care se potriveste cel mai bine nevoilor si cerintelor proiectului tau.

Fag. Fagul este una dintre cele mai utilizate specii de lemn in Europa. Acesta se remarca prin duritate, rezistenta crescuta la uzura si presiune, usurinta de prelucare. In plus, acesta se preteaza la toate tipurile de finisaje, iar toate aceste caracteristici il fac sa fie potrivit pentru proiecte precum podele, furnir, cherestea, placaj si mobilier.

Stejar. Stejarul se remarca prin durabilitate, rezistenta buna chiar si la absorbtia umezelii, dar si prin calitati bune la finisare, fiind utilizat pe scara larga in mobilier si constructii.

Pin. Un alt tip de lemn la fel de popular si utilizat in constructii si in fabricarea mobiliei este si pinul, cunoscut deja pentru proprietatile sale unice, cum ar fi rezistenta la degradare, durabilitatea si atractivitatea estetica.

Artar. Decorativ, usor de prelucrat, rigid si foarte rezistent la abraziune, schimbari de umiditate si socuri, este ideal pentru proiectele de interior, cum ar fi mobilier, blaturi sau podele, dar este la fel de potrivit chiar si pentru fabricarea jucariilor pentru copii sau a pistelor de bowling.

Frasin. Frasinul este folosit atat ca lemn masiv, cat si ca furnir, iar datorita faptului ca se finiseaza usor si este foarte flexibil si rezistent la socuri, reprezinta o alegere excelenta pentru numeroase proiecte. Dintre acestea amintim fabricarea diferitelor piese de mobilier, instrumente muzicale, dusumele etc.

Nuc. Proprietatile care fac ca nucul sa fie alt tip de lemn cunoscut pe scara larga sunt rezistenta superioara, estetica si lucrabilitatea. Cu modelele sale deosebite, acesta poate fi utilizat pentru a crea piese de mobilier, dulapuri si podele care vor trece testul timpului.
In general, indiferent de proiectul pe care vrei sa-l realizezi, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite, este important sa fii cat mai bine informat si documentat si sa te asiguri ca ai ales varianta cea mai potrivita pentru tine. Iar atunci cand vine vorba de alegerea lemnului potrivit pentru proiectul tau, acum poti tine cont de informatiile prezentate anterior pentru a avea certitudinea ca ai luat cea mai buna si corecta decizie. De asemenea, nu uita ca rezistenta, durabilitatea, culoarea, textura, estetica si costul sunt cativa factori decisivi pe care trebuie sa ii iei in considerare de fiecare data in alegerea lemnului potrivit pentru lucrarile pe care intentionezi sa le realizezi.

Si pentru ca stim cat de mult conteaza sa ai instrumentele potrivite la momentul potrivit, pentru proiecte care implica lucrul cu lemnul de succes, te invitam sa descoperi si sa alegi produsele pe care ti le punem la dispozitie la Ingcomag. Aici, pe langa accesul facil la o varietate aproape infinita de scule electrice, unelte si accesorii potrivite pentru orice proiect, beneficiezi si de alte avantaje importante, pe care iti propunem sa le descoperi chiar tu plasand astazi o comanda pe site-ul nostru.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!